(CNN) Covid-19-vaccins zijn in ieders gedachten, inclusief investeerders in farmaceutische en biotech-aandelen.

 

Maar terwijl Pfizer (PFE), BioNTech (BNTX) en Moderna (MRNA) de krantenkoppen halen – en geld verdienen – trekken verschillende kleinere farmaceutische bedrijven aandacht voor hun werk om een ​​andere dodelijke ziekte te bestrijden: borstkanker, de op een na meest voorkomende ziekte. doodsoorzaak door kanker bij vrouwen in de VS. Verwachting Shell aandeel  is hoog.

 

 

De aandelen van verschillende biotechbedrijven zijn de afgelopen dagen enorm gestegen dankzij positieve gegevens over behandelingen die deze week werden onthuld tijdens het San Antonio Breast Cancer Symposium, een evenement dat virtueel werd gehouden.

 

Greenwich LifeSciences steeg woensdag met bijna 1.000% (nee, dat is geen drukfout) en steeg donderdag nog eens 26,5% na de presentatie van veelbelovende onderzoeksresultaten voor een van zijn geneesmiddelen tegen borstkanker. hoe hoop je aandelen op?

 

Koop de beurshype rond coronavirusvaccins en behandelingsbedrijven niet

Koop niet de beurshype rond coronavirusvaccins en behandelingsbedrijven

De Australische biotech Immutep (IMMP) is woensdag meer dan verdubbeld en steeg donderdag met 15% nadat het bemoedigende gegevens voor zijn eigen behandeling van borstkanker presenteerde.

 

En een andere kleine biotech die volgens de planning nieuwe gegevens zal onthullen, Sellas Life Sciences (SLS), schoot woensdag bijna 75% omhoog en donderdag meer dan 175%.

 

De vraag naar deze bestanden is een duidelijk teken dat handelaren kanker erkennen, en met name borstkanker is nog steeds een veel voorkomende ziekte die miljoenen mensen teistert.

 

Artsen maken zich zorgen dat vrouwen tijdens een pandemie niet de gezondheidszorg krijgen die ze nodig hebben

Artsen maken zich zorgen dat vrouwen tijdens een pandemie niet de zorg krijgen die ze nodig hebben

Elk bedrijf dat een effectieve behandeling – of beter nog, een remedie – voor borstkanker kan ontwikkelen, zou aanzienlijke inkomsten en inkomsten kunnen genereren.

 

Toch is investeren in biotechbedrijven een van de meest risicovolle onderdelen van de aandelenmarkt. Veel kleinere bedrijven genereren weinig tot geen omzet en zijn nog niet winstgevend, omdat ze veel geld moeten steken in onderzoek en ontwikkeling.

 

Daartoe hebben alle drie de bedrijven de afgelopen jaren verliezen geleden. Dat maakt deze aandelen ongelooflijk volatiel en onderhevig aan de grillen van momentumhandelaren, die willen kopen en verkopen op basis van weinig meer dan informatie over klinische tests in persberichten.

 

En we kennen allemaal het adagium over hoe wat omhoog gaat, naar beneden moet komen. De aandelen van Greenwich LifeSciences daalden vrijdag met 25%, terwijl Immutep en Stellas elk met meer dan 35% crashten.