In een boost voor bitcoin en de bredere crypto-industrie, zegt de financiële waakhond van het VK dat het eigendom met een enorme 1,1 miljoen is gestegen sinds een onderzoek dat het een jaar geleden uitvoerde.

 

De Britse Financial Conduct Authority (FCA) ontdekte dat in totaal 2,6 miljoen mensen een cryptoasset hebben gekocht.

 

 

De meest populaire bedrijven zijn:

 

Bitcoin 63%

Ether 33%

Litecoin 22%

Dai 6%

Tether 3%

USDC 3%

 

2.681 namen deel aan het onderzoek, dat werd uitgevoerd door YouGov.

 

Ongeveer 1,9 miljoen consumenten houden naar schatting nog steeds de crypto die ze hebben gekocht. Daarvan heeft meer dan de helft een waarde van meer dan £ 260.

 

Slimme bitcoin Britten

Uit de door de FCA gepubliceerde onderzoeksnotitie bleek dat een overweldigende meerderheid zeer goed geïnformeerd was over de activaklasse.

 

89% is zich ervan bewust dat hun crypto-activa niet dezelfde bescherming genieten als die voor gereguleerde investeringen. Nog eens 92% kon correct definiëren wat een cryptoasset is.

 

Kopers waren zich ook terdege bewust van het probleem van de prijsvolatiliteit.

 

De enquête schat dat 80% van de cryptoasset-rijkdom in handen is van slechts 1% van de bevolking.

 

De uitsplitsing van houders van cryptovaluta is sterk scheefgetrokken naar hogerverdieners en hoger opgeleiden – De ABC1-categorieën voor sociale stratificatie vertegenwoordigen 73% van de crypto-eigenaren. Vechain is druk.

 

 

Een overweldigende meerderheid kocht hun crypto offshore, op niet-Britse beurzen (83%).

 

Bemoedigend voor de gezondheid van de industrie zei een verrassend groot aantal dat ze hun crypto hadden gebruikt om goederen en diensten te kopen, wat neerkomt op 27%.

 

Het is niet verrassend dat 77% cryptoassets via beurzen heeft gekocht en slechts 8% geleend geld heeft gebruikt om aankopen van crypto te financieren. Digibyte zegt veel.

 

De onderzoeksnota kan hier worden gedownload van de FCA-website.

 

Crypto-populariteit neemt toe, zegt FCA

Sheldon Mills, de interim-directeur van Strategie en Concurrentie van de FCA, in een commentaar op de onderzoeksresultaten zei: “Dit FCA-rapport onthult de toenemende populariteit van cryptoassets onder de Britse consumentenbevolking en onderstreept het belang van ons werk om een ​​dieper inzicht in deze markt te krijgen en hoe mensen omgaan met deze middelen.

 

“Cryptoassets bieden risico’s en kansen voor consumenten en we hopen dat deze inzichten het beleidsdebat in het VK en internationaal zullen helpen naarmate het gebruik van deze activa blijft groeien.”

 

De FCA is onderdeel van de Britse Crypto TaskForce, samen met de Bank of England en HM Treasury.

 

In haar laatste belasting- en uitgavenstaat – de begroting van maart 2020 – zei de Britse regering dat ze crypto volledig onder de bestaande regels voor financiële promoties wil brengen.

 

In het persbericht over de bevindingen van het onderzoek gaf de toezichthouder meer details over hoe de enquête was opgezet en uitgevoerd:

 

“Van de 2.188 consumenten die van cryptoassets hebben gehoord en de vragenlijst hebben ingevuld, hadden er 165 cryptoassets gekocht. We hebben het aantal cryptoasset-eigenaren vergroot met nog eens 493 consumenten en in totaal 2.681 gingen we verder met het beantwoorden van een aantal vervolgvragen over hun ervaringen. ”

 

Disclaimer: dit artikel is niet bedoeld om financieel advies te geven. Elke aanvullende mening hierin is puur van de auteur en vertegenwoordigt niet de mening van EWN of een van zijn andere schrijvers. Voer alstublieft uw eigen onderzoek uit voordat u investeert in een van de vele beschikbare cryptocurrencies. Dank u.