Het is niet ongebruikelijk dat bedrijven goed presteren in de jaren nadat insiders aandelen hebben gekocht. Aan de andere kant zouden we niet nalaten te vermelden dat het bekend is dat verkoop met voorkennis voorafgaat aan moeilijke periodes voor een bedrijf. Aandeelhouders willen dus misschien weten of insiders aandelen in BlackBerry Limited (TSE: BB) hebben gekocht of verkocht.

 

Zijn transacties met voorkennis belangrijk?

De meeste investeerders weten dat het voor bedrijfsleiders, zoals bestuurders van de raad van bestuur, vrij geoorloofd is om aandelen van het bedrijf te kopen en verkopen. De meeste landen eisen echter dat het bedrijf dergelijke transacties op de markt meldt. welk aandeel nu kopen op de website te zien.

 

 

Transacties met voorkennis zijn niet het belangrijkste als het gaat om langetermijnbeleggingen. Maar het is volkomen logisch om in de gaten te houden wat insiders doen. Een studie van Harvard University wees bijvoorbeeld uit dat ‘aankopen met voorkennis een abnormaal rendement opleveren van meer dan 6% per jaar’.

 

Bekijk onze nieuwste analyse voor BlackBerry

 

De afgelopen 12 maanden aan transacties met voorkennis bij BlackBerry

De onafhankelijk bestuurder, Barbara Stymiest, heeft de grootste verkoop met voorkennis in de afgelopen 12 maanden gedaan. Die ene transactie was voor CA $ 85k aan aandelen tegen een prijs van CA $ 8,48 per stuk. Over het algemeen houden we niet van verkopen met voorkennis, maar hoe lager de verkoopprijs, hoe meer het ons aangaat. Het goede nieuws is dat deze grote verkoop ruim boven de huidige prijs van CA $ 5,98 lag. Het zegt ons dus misschien niets over hoe insiders denken over de huidige aandelenkoers. Barbara Stymiest was de enige individuele insider die de afgelopen twaalf maanden aandelen verkocht. tesla koers is hoog.

 

In de afgelopen twaalf maanden hebben insiders 30.000 aandelen gekocht voor CA $ 152.000. Maar ze verkochten 10.000 aandelen voor CA $ 85.000. In totaal kochten BlackBerry-insiders meer dan vorig jaar. De onderstaande grafiek toont transacties met voorkennis (door bedrijven en individuen) in het afgelopen jaar. Als u precies wilt weten wie, voor hoeveel en wanneer heeft verkocht, klikt u gewoon op de onderstaande grafiek!

 

TSX: BB Insider Trading Volume 2 november 2020

Er zijn tal van andere bedrijven waarbij insiders aandelen kopen. U wilt deze gratis lijst met groeiende bedrijven die insiders kopen waarschijnlijk niet missen.

 

Heeft BlackBerry een hoge insider-eigendom?

Als u naar het totale aandelenbezit met voorkennis in een bedrijf kijkt, kunt u uw mening geven over de vraag of deze goed zijn afgestemd op de gewone aandeelhouders. Een hoog aandeelhouderschap van voorkennis zorgt er vaak voor dat het leiderschap van het bedrijf meer rekening houdt met de belangen van de aandeelhouders. Het lijkt erop dat BlackBerry-insiders 1,4% van het bedrijf in handen hebben, ter waarde van ongeveer 48 miljoen dollar. Dit niveau van eigendom met voorkennis is goed, maar net niet bijzonder opvallend. Het suggereert zeker een redelijke mate van afstemming.

 

Dus wat suggereren deze gegevens over BlackBerry Insiders?

Er zijn de afgelopen drie maanden geen transacties met voorkennis geweest – dat zegt niet veel. Met andere woorden, de transacties van het afgelopen jaar zijn bemoedigend. Over het algemeen zien we niets dat ons doet denken dat insiders van BlackBerry twijfelen aan het bedrijf en dat ze wel aandelen bezitten. Als je op mij lijkt, wil je misschien nadenken of dit bedrijf zal groeien of krimpen. Gelukkig kun je dit gratis rapport bekijken met prognoses van analisten voor de toekomst.

 

Als u liever een ander bedrijf bekijkt – een bedrijf met potentieel superieure financiële gegevens – mis dan deze gratis lijst van interessante bedrijven met een HOOG rendement op eigen vermogen en lage schulden niet.

 

Voor de toepassing van dit artikel zijn insiders de personen die hun transacties melden bij de relevante regelgevende instantie. We zijn momenteel goed voor open-markttransacties en particuliere verkopen, maar geen derivatentransacties.

 

Gepromoot

Als u besluit om in BlackBerry te handelen, gebruik dan het goedkoopste * platform dat door Barron’s, Interactive Brokers, algemeen als nr. 1 wordt beoordeeld. Handel in aandelen, opties, futures, forex, obligaties en fondsen op 135 markten, allemaal vanuit één geïntegreerde rekening.