Of u nu een nieuwe creditcard opent of een winkelaccount opzet om te besparen bij het afrekenen, er is één cruciaal nummer om rekening mee te houden: uw APR. Het staat voor jaarlijks percentage en betekent het rentetarief dat wordt toegepast op elk openstaand saldo dat niet volledig is betaald tegen de tijd dat de uitstelperiode afloopt. (Als u bijvoorbeeld $ 1.000 in een maand uitgeeft, maar slechts $ 600 betaalt, wordt het rentetarief toegepast op de resterende $ 400.) Dit kan oplopen, daarom is een goede APR van belang, vooral als u verwacht een creditcardtegoed te hebben langetermijn. Dus, wat is een goede APR? Er zijn nogal wat factoren waarmee u rekening moet houden.

  1. Wat is een goede APR?

 

Houd er rekening mee dat er verschillende soorten APR’s voor creditcards zijn. Elk van deze hangt af van het type balans dat u wilt dragen. Als u een kaart gebruikt voor aankopen of saldooverdrachten, is dat één APR. Maar als u het gebruikt om een ​​voorschot in contanten te krijgen, is dat weer een veel hogere APR. (Lees ook de kleine lettertjes over de APRS-boete, die torenhoog kan zijn en vaak de standaardinstelling is als u een betaling met meer dan 60 dagen niet heeft uitgevoerd.)

 

Volgens de Federal Reserve en CreditCards.com bedraagt ​​de gemiddelde rente op een creditcard momenteel 16 procent. (Dit is lager dan normaal, vanwege COVID-19. Een jaar geleden lag de gemiddelde creditcardrente dichter bij 18 procent.) Maar zoals Jason Steele van Experian.com uitlegt: een goede APR is er een die onder het huidige gemiddelde ligt. rentetarief – vanaf nu kunnen we 12 tot 15 procent als een goede APR beschouwen. snel kredietkaart aanvragen op de website.

 

Meestal wordt zo’n tarief alleen toegekend als u een uitstekende kredietwaardigheid heeft. Met een goede kredietscore krijgt u in feite toegang tot een reeks kaartopties met meer wenselijke APR’s, waaronder die van slechts 0 procent gedurende 12 tot 24 maanden. (Ter referentie: als u een “goed” krediet hebt, kunt u een gemiddelde APR verwachten in het bereik van 16 tot 20 procent; als u een “redelijk” krediet hebt, ligt dit waarschijnlijk tussen de 19 en 24 procent, volgens WalletHub.com. )

 

 

  1. Een lage APR vs. een hoge APR: de voordelen beoordelen en de verschuldigde rente berekenen

Afhankelijk van de kaart die u kiest, komt de APR met afwegingen. In de meeste gevallen geldt: hoe groter de voordelen (bijvoorbeeld een creditcard met grote reisvoordelen of een kaart in de winkel), hoe hoger de APR (soms wel 24 procent). Dit betekent dat u de kaartvoordelen moet afwegen tegen uw waarschijnlijkheid dat u schulden draagt. visa kaart voordelen heb je bij allemaal.

 

Creditcards met een lage APR – ergens in dat bereik van 12 tot 14 procent – hebben bijvoorbeeld doorgaans minder voordelen, maar als u een saldo bij zich heeft, wordt er niet zo veel rente op gegenereerd. Aan de andere kant, als u een kaart met grote voordelen heeft, maar veel uitgeeft en altijd volledig betaalt, kan een hoge APR de moeite waard zijn.

 

Laten we de wiskunde doen. Stel dat u een saldo van $ 1.000 op een creditcard in de winkel heeft met een APR van 24 procent. De rente wordt dagelijks berekend, dus om te berekenen hoeveel er in rekening wordt gebracht, moet u de APR van de kaart – in dit geval 24 procent – delen door 365. Zet het percentage vervolgens om in een decimaal door te delen door 100, en vermenigvuldig dat getal door uw totale saldo om uw gemiddelde dagelijkse rentevoet te krijgen. Vermenigvuldig ten slotte met het aantal dagen in een maand, en dat is de totale rentekosten die u op uw factuur kunt verwachten. Met andere woorden, u betaalt ongeveer € 20, – per maand aan rente zolang u dit saldo vasthoudt. Als uw APR daarentegen 12 procent was, betaalt u slechts $ 10 per maand aan rente.

 

Dit alles wil zeggen dat het waardevol is om de kosten te berekenen. Als u van plan bent de kaart elke maand volledig af te betalen, maakt APR niet veel uit. Geef prioriteit aan de beloningen. Maar als u verwacht een saldo te dragen, is APR erg belangrijk – en kan het u op de lange termijn veel kosten.

 

  1. Hier leest u hoe u een betere APR voor uw creditcard vastlegt
  • Besteed aandacht aan uw kredietscore. U kunt uw kredietscore via sites als Credit Karma enigszins aftrekken om een ​​beter beeld te krijgen van uw algemene financiële beeld – en het type APR dat u waarschijnlijk zult ontvangen – voordat u een aanvraag voor een nieuwe kaart indient. Als u zich in het uitstekende bereik bevindt, bevindt u zich in een goede positie om een ​​lager dan gemiddeld APR te behalen. Maar als uw credit score “goed” of lager is, begin dan met het onderzoeken van manieren waarop u eerdere discrepanties kunt opruimen, oude schulden kunt afbetalen en uw score kunt verhogen.

 

  • Kijk rond voordat u een kaart kiest. Er zijn zoveel opties voor creditcards, daarom is het logisch om er een te kiezen die niet alleen aan uw behoeften voldoet (geldteruggave, verdiende kilometers), maar die u ook de beste APR voor uw financiën oplevert. Nogmaals, een goede kredietwaardigheid dicteert veel, maar doe je huiswerk. Sites zoals WalletHub.com maken het gemakkelijk om een ​​winkel te vergelijken. (Hier is bijvoorbeeld een lijst met de beste kaarten voor iedereen met een “redelijk” krediet.)

 

  • Selecteer een kaart met een inleidende APR. Voor degenen met een uitstekende kredietwaardigheid, profiteer gedurende een beperkte tijd van kaarten met aanbiedingen van 0 procent, vooral als de kaart die u opent, bedoeld is om te helpen bij de aankoop van een big-ticket-item (nieuwe banden! een aanrecht reno!) dat u niet meteen kunt afbetalen, maar aan het einde van het jaar volledig kunt terugbetalen. Vergeet niet om op de exacte datum te letten waarop de APR weer begint.

 

  • Betaal uw saldo op tijd en onderhandel vervolgens opnieuw. Als uw kredietwaardigheid “redelijk” is of lager dan “goed”, moet u zich misschien bewijzen en een hogere APR nemen wanneer u uw kaart voor het eerst opent. Dat gezegd hebbende, neem na zes maanden volledige betaling van de kaart – of regelmatige betalingen op tijd – contact op met de kaartmaatschappij en kijk wat u kunt doen om opnieuw over uw tarief te onderhandelen. Het zal u verbazen hoeveel opties er zijn voor loyale klanten die op tijd betalen.